Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

UFC 103: The death of a legend


Ο λόγος για τον Κροάτη Mirko "Crocop" Filipovic. Οι παλιοί οπαδοί της Pride FC και του Mirko, ένιωσαν ένα σφίξιμο στη καρδιά βλέποντας τον Crocop να παραδίδεται το περασμένο Σάββατο, στον αγώνα του με τον Βραζιλιάνο Junior Dos Santos.

Οι δύο πρώτοι γύροι κερδίθηκαν από τον Santos όμως ο Mirko δεν έμεινε πολύ πίσω. Στο ξεκίνημα του πρώτου γύρου και στο 1:30 ο Κροάτης πιάστηκε σε ένα μπαράζ από γροθιές και για λίγο φάνηκε οτι πάμε για KO. Δοκίμασε ένα left high kick από τα παλιά αλλά ο Santos δε πτοήθηκε. Στο δεύτερο γύρο είδαμε μερικές πολύ δυνατές αριστερές γροθιές. Ο Santos έμπαινε αλλά ο Crocop τον σταματούσε με αριστερή εύθεία γροθιά στο πρόσωπο. Βέβαια έφαγε και ο Crocop μία δίκαιη δόση από γροθιές στο κορμί και στο πρόσωπο. Εκεί φάνηκε να πέφτει επικίνδυνα η στάμινα του Κροάτη, μέχρι που έριξε κατα λάθος κλωτσιά στα αρχίδια του Santos και ο αγώνας σταμάτησε για 1μισι λεπτό. Σύνολο ο Crocop έριξε 3 αριστερά high kicks, αλλά κανένα δε κατάφερε να κάνει ζημιά στον Βραζιλιάνο. Ο αγώνας ήταν αργός και το βλαχοκοινό του Dallas γιούχαρε ούκ ολίγες φορές.

Ο τρίτος γύρος ήταν η αρχή του τέλους. Αλλεπάλληλες γονατιές στο σώμα και στο πρόσωπο, τον μετέτρεψαν σε ένα κορμί που σερνόταν μέσα στο ring. Δύσκολα τα πράγματα για έναν 35αρη που τα βάζει με ένα 25άρη σε εξαιρετική φόρμα. Ο φόβος ήταν έκδηλος στα μάτια του Filipovic. Στο 1μισι λεπτό του 3ου γύρου, παραδώθηκε προφορικά και είπε οτι δε μπορούσε να συνεχίσει γιατί δεν έβλεπε από το συσσωρευμένο αίμα στα μάτια. Στα αποδυτήρια φάνηκε οτι του είχε κοπεί το δεξί βλέφαρο και δε μπορούσε να ανοίξει το μάτι του. Χρείαστηκαν 4 ράμματα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Mirko σε Κροατική εφημερίδα είπε οτι μάλλον έπρεπε να έχει σταματήσει από το 2006 όταν κέρδισε το Pride Openweight Grand Prix. Μάλλον, το περασμένο Σάββατο ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Κροάτη με τις 25 νίκες, 6 ήττες, 2 ισοπαλίες και 1 no contest, Mirko "Crocop" Filipovic.

So long Mirko.

We will miss you.