Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Midnight Meat Train (2008)

Πέρισυ το χειμώνα με ένα φίλο Πολωνό, βρέθηκα σε ένα cinema και παρακολούθησα μία ταινία η οποία με έκανε να πιστέψω οτι υπάρχουν ακόμα παραγωγοί με οράμα...ασυμβίβαστοι. Κορυφαία σκηνή, όταν ένα από τα θύματα δέχεται χτύπημα με σφυρί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πεταχτεί ένα μάτι στο αέρα σε slow motion (το θύμα έζησε για να φάει και άλλες σφυριές).



Tο story:



Ο δολοφόνος σκοτώνει διάφορους ανθρώπους με ένα σφυρί κρέατος και ένα γάντζο χασάπη. Διαθέτει αφύσικη μυική δύναμη. Φορά ένα δαχτυλίδι με μία οχτάλφα.


Ο Leon (ένας φωτογράφος) αρχίζει να ερευνά τις εξαφανίσεις. Η έρευνά του τον οδηγεί σε έναν χασάπη που ονομάζεται Mahogany (Vinnie Jones) που σκοτώνει επιβάτες του τρένου εδώ και εκατό χρόνια. Ακολουθώντας τα ίχνη του, πέφτει πάνω στο χασάπη και την άλλη μέρα ξυπνά σε μία πλατφόρμα του υπογείου σταθμού, με χαραγμένα σημαδια στο στήθος. Στο τέλος ανακαλύπτει οτι η αστυνομία είναι μπλεγμένη σε αυτήν την ιστορία. Στη πραγματικότητα ο χασάπης σκοτώνει κόσμο με σκοπό να ταϊσει τα ενδογήινα ερπετά που ζούν κάτω απο τον υπόγειο σταθμό. Μη μπορώντας να κάνει αλλιώς ο Leon (γιατί έτσι) και αφού βρίσκει νεκρή την κοπέλα του (fact 1) και μια μέρα του ξεριζώνουν τη γλώσσα (fact 2) για να αποτρέψουν τη συνέχεια της έρευνάς του(fact 3), γίνεται και αυτός χασάπης (fact 4) και η σφαγή ξαναρχίζει.

Financials:
Η ταινία είχε budget $15.000.000. Τα έσοδα έφτασαν τα $3,282,151 (παγκοσμίως) = όχι καλά.
Σκηνοθέτης: Ryuhei Kitamura
Παραγωγός: Clive Barker
Πρωταγωνιστής: Vinnie Jones

Guest star: Quinton "Rampage" Jackson

Βασισμένο σε ένα διήγημα του Clive Barker