Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

UFC 107: Penn vs Sanchez


Πριν το περασμένο Σάββατο τα νιάτα του ΜΜΑ υπήρξαν ηχηρά. Ο Diego Sanchez υπήρξε αναιδής μιλώντας για τον BJ Penn. Μίλησε ως εαν να μιλούσε για έναν πρωτάρη. Μίλησε ως εαν να μιλούσε για κάποιον που φοβάται να παλαίψει, που φοβάται να ρισκάρει, που φοβάται μή ματώσει. Η μαχητική ανωτερότητα του BJ όμως, έκανε το νιάτο να ματώσει. Η εμπειρία υπερνίκησε τον ενθουσιασμό.

Γενικά, η μάχη δε πήγε καθόλου στο έδαφος, παρόλες τις takedown προσπάθειες από τον Diego. Ο Penn αμύνθηκε λές και ζύγιζε 200 κιλά. Το χαμηλό κέντρο βάρους του έδινε σταθερότητα βράχου. Στο stand up game είδαμε 4 γύρους χαβανέζικης ανωτερότητας απο τον Penn, ο οποίος πρέπει να χτυπήθηκε μόνο από ένα (ίσως μισό) uppercut. Κίνηση, footwork και χέρια που υπερτερούσαν σαφώς του ισπανόφωνου πιτσιρικά. Ήδη από τον 1ο γύρο κάπου στα 28 δευτερόλεπτα είδαμε ένα σφυροκόπημα που κράτησε περίπου μισό λεπτό.

Στο 2ο λεπτό του 5ου γύρου με μία δεξιά ψηλή κλωτσιά στο κούτελο, ο BJ ανάγκασε τους γιατρούς να σταματήσουν τον αγώνα λόγω ακατάπαυστης αιμοραγίας. Το άνοιγμα στο κούτελο του Sanchez ήταν σα τη σχισμή στα κουτιά των ΕΛΤΑ , που πετάμε τα γράμματα. Σε μία ένδειξη χαράς ο BJ Penn έγλυψε το αίμα του αντιπάλου του από τα γάντια του. Πολύ ενδιαφέρον.

O BJ Penn είναι ένα φαινόμενο, παράδειγμα προς μίμιση για κάθε άνθρωπο που έχει ένα όνειρο και θέλει να το ακολουθήσει. Στα 19 του ξεκίνησε μαθήματα Brazilian Jiu Jitsu και σε 3 χρόνια πήρε τη μάυρη ζώνη, κάτι που στους περισσότερους παίρνει 7-10 χρόνια. Στην καριέρα του στο MMA είναι άφταστος, με μοναδικό ίσως ενδιαφέρον αντίπαλο πια τον Aoki, ο οποίος παρόλο που θα κάνει σύντομα τα πρώτα του βήματα επί Αμερικανικού εδάφους έχει εκφραστεί αρνητικά πρός το UFC.

Στην υπόλοιπη κάρτα o Frank Mir δυστυχώς κέρδισε τον Γάλλο Cheick Congo σε χρόνο dt και έτσι μάλλον ακόμα έχει ελπίδες για ενα rematch με τον Brock Lesnar. O Kenny Florian κέρδισε τον Clay Guida και ο Paul Buentello έχασε από τον Ολλανδό Struve.

Δώρο άλλη μία φωτό με τη φάτσα του Sanchez μετά τον αγώνα.

3 σχόλια:

mujahedin είπε...

god damn it.. it aint real!

Assurance είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mixed_martial_arts

Όχι φίλε, as real as it gets!!!

Εγώ πιστεύω οτι μιά μέρα θα έρχεστε σπίτι μου και θα πλέπουμε μαζί.

Πουλ Πουλ είπε...

τον γαμησε.....τελειως...
mujahedin....its real!