Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

UFC 111: St Piere vs Hardy


"All the shit talking, noone is going to remember. All they are gonna remember is the fight" - Shane Carwin.

Ετσι είπε και όντως έδωσε μία μάχη που θα έχουμε να θυμόμαστε.

Ο heavyweight φαφλατάς Frank Mir, απέδειξε οτι απλά δε μπορεί να τα βάλει με δυνατούς wrestlers. Η συνταγή ήταν ήδη έτοιμη από τον αγώνα του με τον Lesnar. Κόλλησέ τον στο μάτ ή στο φράχτη και πάρε του όλο το χώρο για λαβές. Αχρήστευσέ του το jiu jitsu και το stand up game, και το μόνο που έμεινε είναι ένας γραμμωμένος ψηλός νεαρός με τατουάζ. Εντάξει, ίσως είμαι λίγο σκληρός μαζί του, αλλά του αξίζει γιατί μιλούσε πολύ. Όπου ακούς πολλές φράουλες πάρε και μικρό καλαθάκι όμως (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). O Carwin δικαίωσε το knock out power που του καταλογίζουν. Στο 3ο λεπτό του 1ου γύρου πιέζοντας τον Mir στο κλουβί, ο Carwin έριξε 1 αριστερό hook και 5 συνεχόμενα αριστερά uppercut. Ο Mir έπεσε κάτω και μετά είχαμε περίπου μισό λεπτό ground and pound. O διαιτητής Miragliota έδειξε οτι πρέπει να είναι από τους χειρότερους στο άθλημα. Ο κανόνας λέει ξεκάθαρα οτι όταν ο αθλητής δεν μπορεί πλέον να αμυνθεί αποτελεσματικά σταματάς τον αγώνα. Ο Mir ήταν ημιαναίσθητος στο έδαφος και ο Miragliota τον ρωτούσε αν θέλει να παραδωθεί ενώ τα μπουκέτα έπεφταν βροχή!!! Επικίνδυνος τύπος. Κάπου εδώ φαίνεται να τελειώνουν τα όνειρα του MIr για rematch με Lesnar.

Εδώ να σημειωθεί οτι ενώ το UFC δείχνει τις κάρτες τον Carwin ως 5 πόντους πιο ψηλό από τον Mir (1.91 εκ vs 1.96 εκ), η πραγματικότητα είνaι ακριβώς το αντίθετο. O Mir ήταν περίπου 5 πόντους πιο ψηλός από τον Carwin. Ίσως πρέπει να το τσεκάρουν αυτό.

Τώρα μένει title fight με Carwin - Lesnar.

Στο main event o GSP απλά απέδειξε οτι δεν έχει ανταγωνισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο η μάχη πήγε στο έδαφος, εκεί που ο πρωταθλητής είχε το πλεονέκτημα. Όχι οτι το stand up του είναι κακό, αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο με σχεδόν 100% επιτυχία στα takedown attempts. Δεν είναι τυχαίο οτι προπονείται με την Ολυμπιακή ομάδα πάλης του Καναδά. Ένα πράγμα πάντως που σίγουρα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Hardy είναι την αντοχή του στον πόνο. Έφαγε 1 armbar και 2 kimura πολύ δυνατά. To armbar και το 1 kimura ήταν που λές "πάει, του έσπασε το χέρι", και όμως ο άτιμος δε παραδόθηκε. Τα κόκκαλά του έμοιαζαν να λυγίζουν. Απόλυτη κυριαρχία του πρωταθλητή,του οποίου η ζωή για να αποκτήσει νόημα πλέον μάλλον θα πρέπει να πάει στα middleweight και να παλέψει με κανέναν Anderson Silva. Είδωμεν.

Στην υπόλοιπη κάρτα:
- Ο Miller κέρδισε τον Bocek σε 3 γύρους (decision).
- O Jon Fitch κέρδισε τον Ben Saunders με φανταχτερα χρώματα, ο οποίος αντικατέστησε τον Alvez, συνεχίζοντας την πολύ καλή του πορεία πρός άλλη μία ευκαιρία για τον welterweight τίτλο. Τα τελευταία νέα λένε οτι ο Alvez είναι καλά στην υγεία του.
- Ο Kurt Pelegrino κερδισε τον Fabricio Camoes στο 4ο λεπτό του 2ου γύρου με choke.
- Ο Palhares κέρδισε τον Drwal με leglock στο 1ο λεπτό του 1ου γύρου. O Palhares τιμωρήθηκε με 90 μέρες αποκλεισμό. O Drwal παραδόθηκε με tap και ο Βραζιλιάνος δεν άφησε το πόδι, χαρίζοντας μας ένα ιδιαίτερα αηδιαστικό στιγμιότυπο μίας επιγονατίδας που μετακινείται. Μετά ακούγαμε τις φωνές του πόνου από τον Πολωνό.

Όσο για το undecard, δεν έχω προλάβει να το δώ ακόμα!!

Πολύ καλή κάρτα πάντως!

10 σχόλια:

Παπαδογιάννης είπε...

Όπως σου είπα, έγιναν φοβερές μάχες στα preliminaries. Ο Carwin δεν φάνηκε να δυσκολεύεται καθόλου απο τη στιγμή που έμεινε στο game plan του Μαέστρου Greg. Βλέπω τον Lesnar να ζορίζεται άσχημα. Όσο για τον GSP έδειξε για άλλη μια φορά πως στην κατηγορία δεν έχει ανταγωνισμό, τόσο που είπε ο Dana White πως έψησε τον Αnderson Silva να πέσει κατηγορία για να παίξουνε μαζί. Όργια στο 112 - BJ Penn γιόκ.

Assurance είπε...

Ελα φίλος, άσε έχω αρρωστήσει. Για UFC 112 δεν ανεβάζω post (...και χεστήκαμε θα μου πείς...). Καταρχάς, ο Penn έπρεπε να το πάει στο έδαφος. Αφού φαινόταν ο Edgar πήγαινε σα παρανοϊκος, λές και του είχανε βάλει νέυτη (πώς γράφεται ο νέυτης ρε γαμώτο?), πολύ γρήγορο footwork. Έπρεπε να το πάει στο έδαφος και να δοκιμάσει κανένα submission o BJ. Επίσης, κάτι που δε καταλαβαίνω, όταν έπαιζε ο Machida με τον Shogun, λέγανε οτι για πάρεις τη ζώνη πρέπει να τον σαπίσεις τον πρωταθλητή, αν το πάς στους κριτές θα το χάσεις. Ε, τότε για τον Penn που ήταν πολύ κοντά το match, λίγο καλύτερος ο Edgar (γνώμη μου), γιατί δε του το δώσανε του Penn? Τέλος πάντων, άξιος ο Φρανκι. Τώρα για τον Silva, τι να πεί κανείς? Νομίζω οτι κάποιο κόλλημα τραβάει με τον Dana White, γι'αυτό τα κάνει αυτά. Εντάξει ο τύπος ήταν για σφαλιάρες. Σκεφτόμουν "εντάξει ρε φίλε, αφού είσαι τόσο καλύτερος, τέλειωσέ τον και φύγε". Ο τύπος είναι τρελός, δε πάει καλά.

Παπαδογιάννης είπε...

Το rematch του Machida - Shogun έρχεται στο επόμενο.

Παπαδογιάννης είπε...

Όσο για τον BJ δεν ξέρω τι να πώ, όπως επίσης δεν εχω καταφέρει να μάθω πως ο Kendall Grove έχασε απο τον Mark Munoz που για ενάμιση γύρο πάλευε να πνίξει το κουνέλι. Και επίσης ας μας πεί και κάποιος γιατί τελικό πήγε ο Maia και όχι ο Chael Sonnen.

Assurance είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Assurance είπε...

Συμφωνώ, ο Maia δεν ήταν έτοιμος. Αρχικά, ήταν να πάει ο Dan Henderson, αλλά δε τα βρήκε με τον Dana White στα λεφτά και πήγε στη Strikeforce. Ο DW έφερε τον Belfort, o οποίος τραυμάτισε τον αγκώνα του και βγήκε από την κάρτα. O Marquard που ήταν επίσης πιθανoς αντίπαλος, έχασε πανηγυρικά από τον Sonnen, και ο Sonnen που ήταν ο πιο πιθανος τότε βγήκε τραυματίας. O Maia δεν έπρεπε να πάει, δεν ήταν έτοιμος.

Θέλω ο Shogun να τον σαπίσει τον Machida (δε τον μπορώ) τον άλλο μήνα.

Και το Σαββατο έχει Strikeforce, με Aoki vs Melendez και Dan Henderosn vs Jake Shields

Παπαδογιάννης είπε...

ΧΑΜΟΣ στο 113

Assurance είπε...

Φιλε είμαι ακόμα άναυδος! Ο Βασιλιάς Shogun επέστρεψε και έστειλε τον καράτε κιντ από εκεί που ήρθε. Chute Box forever!

Παπαδογιάννης είπε...

Ξηγήσου άρθρο. Και να δώ τι θα γράψεις για τον Daley!

Assurance είπε...

ΟΠως είδες δεν έγραψα πολλά, γιατί ο ρόμπας έκανε μια τρύπα στο νερό. Όλο λόγια , και από ουσία τίποτα. Αφού πάς Αμερική ρε κατσίκι, κάτσε μάθε λίγο πάλη, τουλάχιστον ένα στοιχειώδες take-down defense.