Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Corporate America vs Randy Couture σημειώσατε 1.

Γεννημένος στις 22 Ιουνίου 1963, 3 φορές αναπληρωματικός της Αμερικάνικης Ολυμπιακής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής Πάλης (1988, 1992, 1996).

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τις μικτές πολεμικές τέχνες (ΜΜΑ), ειδικά στη Δυτική πλευρά του Ατλαντικού , καθώς όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο όλοι πέφτουν κάτω απο τη σκιά του Αυτοκράτορα Fedor Emelianenko.


Πώς μπορεί όμως η big corporate America να τα βάλει μαζί του:

Στις 11 Οκτωβρίου 2007, ο Couture ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το UFC, αφήνοντας πίσω δύο ήδη κλεισμένους αγώνες, μια θέση ως live αναλυτής , και το βαρέων βαρών πρωτάθλημά του. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έλαβε $250.000 συν $936.000 από τηλεοπτικά δικαιώματα για τον αγώνα του ενάντια στον Tim Sylvia. Επίσης σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έλαβε το ποσό των $250.000 για να νικήσει το Gabriel Gonzaga, καθώς επίσης και ένα bonus $35.000 για το " Fight of the Night" και $787.000 από τηλεοπτικά δικαιώματα . O Randy Couture ισχυρίστηκε οτι τα χρήματα που έπερνε ήταν λιγότερα απο τον Chuck Liddell ο οποίος είχε χάσει τους 2 προηγούμενους αγώνες του. O Couture ανέφερε την αποτυχία του προέδρου Dana White να υπογράψει τον #1 βαρέων βαρών μαχητή Fedor Emelianenko (ο οποίος είχε προκαλέσει τον Couture σε αγώνα), καθώς επίσης και τις διαφωνίες με τη διαχείριση UFC προκειμένου να αποχωρήσει. Ο Πρόεδρος Dana White ανακοίνωσε ότι δεν θα απελευθερώσει τον Couture από τις δύο μάχες στη σύμβαση του Couture. Μετά απο πολλές μάχες σε αίθουσες δικαστηρίων ήταν προφανές οτι ο Randy δεν κέρδιζε (το UFC κατεβαίνει πάντα με έναν στρατό απο δικηγόρους), μεγάλωνε σε ηλικία και σύντομα η σκουριά θα μαζευόταν. Ο συμβιβασμός δεν έργησε να έρθει.

Στις 15 Οκτωβρίου 2008 o Randy Couture επέστρεψε στο octagon για να αντιμετωπίσει τον διεκδικητή του τίτλου Brock Lesnar (πρώην WWF fake wrestler, πλέον bad ass real fighter). To κατάμεστο στάδιο αποθέωσε τον Randy Couture και γιούχαρε για ώρα τον Brock Lesnar. Στο 3¨07 του 2ου γύρου ο Randy πιάστηκε από ένα δεξί του Brock, έπεσε κάτω και τότε ακολούθησε ένα σφυροκόπημα που οδήγησε στο τέλος του εγώνα και στη στέψη του Lesnar ως νέου πρωταθλητή βαρέων βαρών UFC. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αγώνας μεταξύ των 2 μαχητών (με διαφορά 20 κιλών) έχει χαρακτηριστεί ώς ίσος.

Από τότε το UFC έχει δεχτεί τόνους κριτικής από τους οπαδούς του MMA για τους ακόλουθους λόγους:


1) Τον ερχομό "φρικιών" χωρίς κλασική παιδεία πολεμικών τεχνών ή αξιόλογα επιτεύγματα στο χώρο (πχ Brock Lesnar)


2) Τους αυστηρούς όρους των συμβολαίων που περιορίζουν τους αθλητές και τους μάνατζέρ τους ως προς την ελέυθερη λήψη αποφάσεων και την προώθησή τους. (Ο Matt Lindland απολύθηκε απο τον πρόεδρο Dana White επειδή φορούσε μπλουζάκι σπόνσορα αντίπαλου οργανισμού)


3) Την αποτυχία του Dana White να υπογράψει τον #1 βαρέων βαρών μαχητη Fedor Emelianenko.

...and the list goes on.

Corporate America vs Randy Couture σημειώσατε 1.