Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

UFC 121: Brock Lesnar vs Cain Velasquez.


Όπως είχαμε προβλέψει. Ο ανθρώπινος τοίχος από μύες με το όνομα Brock Lesnar βρήκε τοίχο στον Μεξικάνο άσσο Cain Velasquez. Ο Brock γνωστός για τα επιτευγματά του στο NCAA πάλης (All American) υπερείχε σε βάρος και μύες κατά 35 λίβρες. Ο Μεξικάνος Cain έχει μία εξίσου μεγάλη τροπαιοθήκη από τα χρόνια του στα κολεγιακά πρωταθλήματα πάλης. Όσο του λείπει σε όγκο και μύες σε σύγκριση με τον Αμερικάνο, το συμπληρώνει σε δεξιοτεχνία kick-boxing.

O Brock ξεκίνησε πόλύ δυναμικά. Παίρνοντας αρχικά μία πορεία προς τα αριστερά του Μεξικάνου για να αποφύγει κάποιο δεξί hook, και αμέσως όρμησε για takedowns και flying knees. Προς τιμή του Lesnar δε φοβήθηκε να εμπλακεί σε fluries (τυφλά μπουκέτα - βροχή) με εναν μαχητή που τα έχει για ψωμοτύρι (βλέπε Cain-Nogueira). Και δε του πήγε πολύ άσχημα, βρήκε στόχο. To game plan του Αμερικάνου προφανώς ήταν να εξουδετερώσει το striking game του Velasquez με takedowns, πηγαίνοντας στο έδαφος οπου θα μπορούσε να τον ελέγξει καλύτερα όπως είχε κάνει και με τον Mir. Ο Cain όμως δεν είναι Mir. Καταρχάς ξέρει να αμύνεται στα takedowns γιατί είναι natural wrestler. Προκειται για έναν πολύ πιο επιθετικό και εκρηκτικό μαχητή που δεν αφήνει δευτερόλεπτο να περάσει χωρίς να προσπαθεί να σε βλάψει. Δεν περιμένει να κάνεις το λάθος για να το εκμεταλευτεί(όπως κάνουν οι μαχητές jiu jitsu). Αντιθέτως έρχετε κατά πάνω σου με ορμή και κάνει το σωστό.

Προφανώς η υπεροχή του Lesnar σε δύναμη του κόστισε σε stamina. Όταν όλο σου το αίμα ξοδεύεται για να τροφοδοτήσει τους υπερτροφικούς μύες του πάνω μέρους του σώματός σου, αφήνεις την ικανότητα σου να οξυγονώνεις το υπόλοιπο σώμα (και το μυαλό ίσως). Μετά τις αρχικές συμπλοκές, άρχισε να χάνει τη γή κάτω απο τα πόδια του, παραπατούσε, έπεφτε, ξαναέπεφτε... Στο τελευταίο λεπτό του 1ου γύρου είχαμε TKO με ground and pound. Συμφωνα με δηλώσεις φωτογράφων ο Lesnar παραδόθηκε φωνάζοντας "stop". Στις δηλώσεις τους μετα τον αγώνα ήταν και οι δύο ιδιαίτερα μετρημένοι.

Στην υπόλοιπη κάρτα είδαμε τον Jake Shields, ο οποίος άφησε τη ζώνη του middleweight πρωταθλητή Strikeforce για να έρθει στο UFC ως welterweight, να κερδίζει με split decision τον Martin Kampmann σε μία μάχη βαρετή. O Shields φανηκε σκοτωμένος απο την απώλεια βάρους. Ο ίδιος θα προτιμούσε να παίζει ώς middleweight. Η μάχη ήταν σαν grappling contest και ο ο Shields κέρδισε καθαρά από ground control.

Ο αγώνας της βραδιάς ήταν ο Diego Sanchez με τον Paulo Thiago. Το ένα submission ακολουθούσε το άλλο απο πλευράς Thiago, αλλά δεν... O Diego Sanchez βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό. Μετά από 2 κακά αποτελέσματα με τον Penn και τον Hathaway, γύρισε και κέρδισε αποφασιστικότατα. Stand up striking, bodyslams, takedowns, ground and pound. Κέρδισε δίκαια τον Βραζιλιάνο (αστυνόμο της αντιτρομοκρατικής).

Ο Matt Hamil κέρδισε τον δάσκαλό του από την εποχή του TUF, τον Tito Ortiz. Ηταν μία νίκη θεόσταλτη για έναν κουφό μαχητή ο οποίος έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού από τον άντίπαλό του. Πριν τον αγώνα ο Ortiz είπε οτι οι κουφοί πέφτουν πιο έυκολα νοκ αουτ γιατί δεν έχουν καλή ισοροπία, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό/αποδεκτό απο όλους, γιατί ήταν ιατρικά αβάσιμο.

Τέλος, ο Brendan Schaub κέρδισε τον Gabriel Gonzaga. Και οι δύο μαχητές ήταν πολύ προσεκτικοί και δε φαίνονταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν. Όταν η μάχη πήγαινε στο έδαφος ο Gonzaga έδειχνε τα προτερήματα ενός BJJ μαυροζωνά. Στο stand up όμως ο πρώην παίκτης του Colorado στο American football είχε το πάνω χέρι, και στο 2ο γύρο παραλίγο να δούμε και TKO.

Αυτά...

6 σχόλια:

Παπαδογιάννης είπε...

Πολύ καλό το 121. Όπως φαινόταν ο Lesnar κάπου εδώ θα σταματούσε. Ο Cain δεν ειναι Mir. Δεν ήταν τυχαίο οτι ρήμαξε τον Nogueira. Δεν θα συμφωνούσα στο οτι έχασε απο έλειψη stamina. Βασικά, κι εγώ έτσι το αντιλήφθηκα στην αρχή αλλα όταν είδα τα μούτρα του Lesnar αναθεώρησα. Παλεύανε να κλείσουν με σπατουλιές βαζελίνης το σκίσιμο κάτω απο το μάτι του αλλα μπά. Μάλλον πιστόλι σιλικόνης ήθελε αυτο. Το κοπέλι βαράει άσχημα πάει και τελείωσε και δεν μπορώ να περιμένω την ώρα και τη στιγμή που θα τον δώ απέναντι στον Junior Dos Santos.

Δεν πολυ κατάλαβα γιατι ο Shields κέρδισε τον Kampmann. Εκτός κι αν οι κριτές έρχονται απο το NCAA. Εκτός κι αν μέτρησαν τα 150 χιλιάρικα που πήρε, έναντι στα 27 του άλλου. Τον έβαλε κάτω κάμποσες φορές. Τα μούτρα του τα είδαν μετα τη λήξη? Μετά τον πρώτο γύρο δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Βασικά όπως το πε και ο Rogan ''He raises his hand up to his shoulder''. Ο Δανός ήταν όπως μπήκε και αναμφισβήτητα έκανε πιό πολύ ζημιά (2 συγκεκριμένες γονατιές που παρατήρησα τον μαράνανε τον Shields).

Fight of the Night το Sanchez - Thiago και δικαίως. Όντως ο καλύτερος Diego που έχουμε δεί εδώ και καιρό. Η επιστροφή του στην ομάδα του Greg Jackson έδειξε τη διαφορά.

Ο Οrtiz μας γνωστοποίησε το πόσο καμμένο χαρτί είναι και μας έκανε να είμαστε σίγουροι πλέον για το οτι έκανε την παλαβή στο θέμα του αγώνα του με τον Liddell γιατί το αποτέλεσμα θα ταν κακό για αυτόν. Μπράβο στον Ηamill, το wrestling του παραείναι καλό και σιγά σιγά βελτιώνεται και στα υπόλοιπα.

Schaub - Gonzaga. Εδώ ο αγώνας κρίθηκε απο το κακό game plan του Napao να μην πάει τον αγώνα στο έδαφος και να μην χρησιμοποιήσει το Jiu Jitsu του και το οτι παπαριζότανε στο Team Link ενώ ο Schaub στο Grudge του Wittman προετοιμαζόταν μαζι με τους Rashad Evans & Shane Carwin.

Εξαιρετικό BJJ απο τον Danel Roberts στα preliminary. Διαφήμησε και έδειξε την ομορφιά του Gracie Jiu Jitsu, σε αντίθεση με τον Jake Shields που το έκανε να φαίνεται βαρετό, και τελείωσε τον αντίπαλο του με πολύ όμορφο anaconda.

Assurance είπε...

Πάντως για να πώ την αλήθεια, θέλω να ξαναδώ τον Lesnar στο κλουβί. Προβλέπω Lesnar-Mir 3. Αν παρατηρήσεις στα μπουκέτα ήταν άφοβος, με την έννοια οτι έχωνε και αυτός, απλά δεν έχει συνηθίσει να τις τρώει, και μόλις φάει καμία γερή κάνει τη χελώνα (και με τον Carwin και με τον Velasquez). Οπως το είπε και ο Dana White (για μία φορά συμφωνώ με αυτό το καθίκι).

Στο Cain-JDS θέλω να δώ τι ψάρια πιάνει στο έδαφος ο βραζιλιάνος. Στο όρθιο είναι πιο τεχνίτης ο JDS, οπότε τον βλέπω τον μεξικάνο να το πηγαίνει στα takedowns. Αυτή θα είναι ματσάρα.

Παπαδογιάννης είπε...

Όταν κάνεις προπόνηση καθημερινα με τους Nogueira κάτι θα ξέρεις απο BJJ. Μια ζώνη πριν τη μαύρη ειναι. Ο Μεξικανος ισως το παει στο εδαφος, ο βραζιλιανος οχι. Οπως και να 'χει 5 γυρους εχει αυτος ο αγώνας και ελπιζω να (προλαβουν) γινουν πολλα

Assurance είπε...

Ryan Bader vs Jon Jones UFC 126

Παπαδογιάννης είπε...

Πολύμηνη η απουσία μου λόγω εγκλωβισμού αρχικά στο Μεγάλο Πεύκο, στη συνέχεια στη Δ´ ΜΚ στη Ρεντίνα και εσχάτως με απόσπαση ψηλά στον Όλυμπο. Παρ´ όλο το τρέξιμο μεσα στο χιόνι εξασφάλισα πληροφορία πωσ ο fedor τισ αρπαξε απο τον ποδαρά και μάλλον σταματάει. Ισχύει;
Πρόσεχε εσύ την πόλη να προσέχω εγώ το βουνό.

Με αγάπη, Δυνάμεις Καταδρομών.

Assurance είπε...

Ελα ρε φίλε,
και όπου να'ναι θα φώναζα τη Νικολούλη!!!! Καλή λευτεριά όταν είναι!!!

Αυτα που άκουσες είναι αληθινά δυστυχώς. Εχω κάνει ένα νέο blogaki, τσέκαρέ το!!:

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/