Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

UFC 117: Silva vs Sonnen


Δεν υπάρχουν λόγια να πεί κανείς. Έχω μείνει άναυδος. Ο λόγος είναι το σάπισμα που έφαγε για τεσσεράμισι γύρους ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Anderson Silva από τον All American Πρωταθλητή Πάλης NCAA, Chael Sonnen...και ξαφνικά... νίκησε. Ο Αμέρικάνος τον είχε κολλημένο για το 99% της διάρκειας του αγώνα στο έδαφος και έριξε ground and pound που πήγε σύννεφο. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι οτι και στο stand up ο Sonnen εδειξε να έχει το πάνω χέρι. Δύο-τρεις φορές έριξε τον Βραζιλιάνο knock down (περισσότερες απο όσες έχει πέσει σε όλη του τη καριέρα), ενώ πολύ περισσότερες πέτυχε το takedown. Μετά από τρείς γύρους το compustrike είχε γράψει 218 εύστοχες γροθιές για τον Αμερικάνο έναντι μόλις 11 για τον Silva. Εκεί με έπιασε ένα σφίξιμο στη καρδιά... μισώ τους Ρεπουμπλικάνους, και ο Sonnen είναι δηλωμένος τέτοιος. Στον πέμπτο και τελευταίο γύρο και ενώ όλα τα forum σκόραραν τον αγώνα 4 γύρους υπέρ του Sonnen και η αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πανηγύριζε το θρίαμβο ενός εθνικού ήρωα, o Πελέ του ΜΜΑ τσάκωσε τον Αμερικάνο με ένα αστραπιαίο triangle choke. Σαν αποδυναμωμένος λαγός γραπωμένος σε παγίδα του δάσους, ο Sonnen παραδόθηκε χτυπώντας χαρακτηριστικά το χέρι του. Goodbye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οσο και αν αντιπαθώ πάντως τον τυπά και όσο ξεκάθαρη και αν ήταν η νίκη του Silva, o Sonnen τα πήγε απίστευτα καλά. Πραγματικά έδειρε για τέσσερις ολόκληρους γύρους τον Anderson Silva, και τον έδειρε άσχημα, με τρόπο που κανείς δε το έχει καταφέρει ώς τώρα. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι οιονοί. Ο Silva έχει δείξει και άλλη μια φορα την αδυναμία του να ανταπεξέλθει ενάντια σε δυνατούς παλαιστές Α-Τάξης. Τον είχαμε δεί να δυσκολεύεται και στον αγώνα του με τον Dan Henderson. Απλά ο Sonnen δεν τον κράτησε κάτω για έναν αλλά για τέσσερις γύρους. Ένας αγώνας διαφήμιση για το ΜΜΑ, τίγκα στη συγκίνηση, επιβεβαίωσε οτι η δύναμη είναι καλή, αλλά η τεχνική ακόμα καλύτερη. Δύο μικρά συμπεράσματα: 1) ο Silva πρέπει να βελτιώσει το takedown defense, και 2) οι παλαιστές πρέπει να μάθουν να τελειώνουν τον αγώνα στην ώρα τους. Το να περνάς 5 γύρους ξαπλωμένος πάνω από έναν BJJ master είναι σα να κολυμπάς σε πισίνα με καρχαρίες.

Στην υπόλοιπη κάρτα:

O Jon Fitch κέρδισε με decision τον Thiago Alves (o οποίος έφαγε και 20% πρόστιμο γιατι έφτασε στα ζυγίσματα 1μισι λίβρα υπέρβαρος). Όλα δείχνουν για title shot για τον Fitch εναντίον του νικητή του αγώνα GSP-Koscheck.

O Matt Hughes σκόραρε knock down και κέρδισε τον Ricardo Almeida με arm triangle choke. Μετά δήλωσε πώς πολύ χάρηκε που κέρδισε ένα brazilian jiu jitsu artist με μία κίνηση wrestling. Ο hall-of-famer έχει ακόμα να δώσει στο άθλημα απο ότι φαίνεται.

O Dos Anjos παραδόθηκε στον Clay Guida λόγω τραυματισμού σε έναν αγώνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή κέρδιζε.

O Ολλανδός ουρανοξύστης Stafan Struve βγήκε από τον 1ο γύρο με τον πολύ δυνατό Morecraft, με το κάτω χείλος του να μοιάζει με τούβλο. Στο δεύτερο γύρο μπήκε και έβγαλε νοκ αουτ τον Αμερικάνο με θαυμαστή αποφασιστικότητα.

Τέλος, ο Βραζιλιάνος Νο2 title contender Junior Dos Santos, σε έναν αγώνα που ράγισε καρδιές, κέρδισε τον ευτραφή ήρωα Roy Nelson. Ο Roy έδειξε οτι η εμφάνιση δεν λέει τίποτα. Μπορεί να είσαι χοντρός αλλά η καρδιοαγγειακή σου φόρμα να είναι σε επίπεδο πολύ ανώτερο απο αυτήν ενός τύπου κομμένου και ραμμένου με κοιλιακούς a la Σακη Ρουβά. Όλοι παραδέχτηκαν τον συμπαθή χετά Nelson, αλλά ο JDS κέρδισε ξεκάθαρα και πήρε το εισητήριο για τον αγώνα του με τον νικητή του Lesnar/Velasquez.

Πολύ καλή κάρτα.

Δώρο μία φωτογραφία απο τα ζυγίσματα, όπου ο Silva ειρωνεύεται το Sonnen για όλο το θάψιμο που του έχει ρίξει.

19 σχόλια:

Παπαδογιάννης είπε...

Καλησπέρα και καλό Χειμώνα να 'χουμε.

Αργοπορημένο λίγο το σχόλιο αλλα είχα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη μου για σχεδόν 3 μήνες. Δεν είχα δεί τίποτα εκεί και τα βλέπω τώρα μαζεμένα, είδα το on Versus και το 117 και σε λιγο θα βάλω και το 118.

Sonnen. Αν γυρίσεις λίγο πίσω στις αναρτήσεις στο 109, όταν κέρδισε τον πιό well rounded στα 185 (ίσως και σε όλο το UFC) Νate Marquardt είχα πεί πως θα τον ζόριζε πάρα πολύ τον Anderson. Έπαιξε έξυπνα, δεν ξέφυγε λεπτό απο το game plan του και καλά έκανε και το πήγαινε στο έδαφος γιατί ότι και να λέμε όρθιος δεν είχε καμία τύχη. Μπορεί να του έκατσε στην αρχή 2-3 καλές στο όρθιο. Πολλοί του έχουν ρίξει (ακόμα και ο Μaia του έριξε) όταν παίρνει αυτο το περιπαικτικό stance με τα χέρια κάτω. Μου θυμίζει το παιδάκι που κάνει ποδήλατο χωρίς να κρατάει το τιμόνι και ουρλιάζει εκείνη την ώρα για να σιγουρευτεί οτι τον έχουν προσέξει όλοι. Λέω λοιπόν οτι δεν θα έιχε καμία τύχη όρθιος γιατί πέρα της μαλακίας που κάνει χωρίς χέρια, έχει την πιό παλαβή κίνηση σε κεφάλι και κορμί. Πολύ δύσκολα θα τον πετύχεις με τον τρόπο που κινείται, σαν μαούνα στα ρηχά που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Το μέγα σφάλμα που κάνουνε όλοι οι wrestlers είναι να σνομπάρουνε το Jiu Jitsu. ΜΜΑ είναι. Επειδή έρχονται απο το NCAA θεωρούνε οτι απο ground game είναι κομπλέ. Ναί θα τον κουμαντάρεις τον άλλον πιο καλά στο έδαφος, αλλά άν δεί την κλειδαριά σε κλείδωσε. Σίγουρα θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο Sonnen αλλα αντικειμενικά; και πολύ το λιβάνισε ο Anderson, ειδικά απέναντι σε αυτόν. Ξεκίνησε με 2-3 armbar τραβιόταν ο Sonner απο το full guard και όλο και κανα χέρι ξεχνούσε μέσα - αν και δεν του βγήκανε, πάει σε kimura με πλάτη και τερμάτισε το χέρι κάτω απο το πόδι του sonnen, μετα απο λίγο ξέχασε και το πόδι του τεντωμένο για καμια 10αρια δευτερόλεπτα πάνω στον Silva - kneebar έτοιμο - καιδεν το άρπαξε. Γενικά ο Joe Rogan με όσο BJJ ξέρει είχε ήδη δεί 6-7 έτοιμα submissions που έιτε δεν του έκατσαν, είτε δεν τα τράβηξε ο βραζιλιάνος. Πόσα όμως θα χάσει; Πόσα θα του ξεφύγουν σε εναμ αγώνα 25 λεπτών? Κατα τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να ζητήσει rematch ο Sonnen αν δεν μάθει βασικές άμυνες BJJ. Εντάξει ρε φίλε μην γινεις και black belt αλλα μην γίνεσαι και ρεζίλι, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ρεζιλίκι να σε πιάνει ο άλλος σε triangle και εσύ να του δίνεις και το χέρι σου να το πάρει κι αυτό armbar.

Παπαδογιάννης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παπαδογιάννης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Assurance είπε...

welcome back φιλε. Αργησες αλλά έγραψες! Το όπλο του Sonnen απέναντι στον Anderson ήταν εκτός απο το πολύ καλό wrestling , το κορυφαίο cardio και εντελώς brute force στα escapes. Ο αγώνας ήταν όλο Sonnen πάντως. Καποιες στιγμές το βλέμμα του Anderson ήταν λίγο "I quit", κάτι που δεν έχει ξαναδείξει. Σίγουρα είναι ο καλύτερος 185er.

Ο Dana έχει ήδη δώσει rematch. Είπε οτι ο επόμενος εγώνας του Silva θα είναι με τον Sonnen.

To Versus δεν το είδα. Μου φάνηκε εντελώς mismatch το Matchyushenko vs Jones.

Παπαδογιάννης είπε...

Συμφωνώ οτι ο αγώνας ήταν όλος Sonnen. To περίμενα πως θα ζοριζόταν ο Silva οπως σου πα. Το rematch απο οτι μαθαινω παει για το 125 στο MGM Grand ανήμερα της πρωτοχρονιάς και η ίδια κάρτα θα έχει μάλλον και 2ο αγώνα για τίτλο, Frankie Edgar - Gray Maynard. Στο Versus αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το ΚΟ του Takanori Gomi στον πολύ καλό στην κατηγορία του Tyson Griffin. Θα ετοιμάσεις τιποτα για το 118?

Assurance είπε...

Αν σου πω οτι το 118 ακομα δεν το έχω δει καλα?

Μονο από stream είδα Diaz vs Davis (περίμενα περισσότερα απο Davis αλλά ο Diaz είναι από πολύ γαμάτο camp και θα ανεβαίνει συνεχώς). Toney vs Couture το υχαριστήθηκα, καλά να πάθει ο αγροίκος ο Toney, είναι απίστευτο οτι ο τύπος πήρε $500 χιλιάρικα για να ρεζιλοποιηθεί σε μισό γύρο, και ο Couture πήρε μόλις $250 xil.

Gray "Lay and pray" Maynard, απογοητεύθηκα προτιμώ to στυλ του Kenny Florian, ηθελα να νικήσει. Δικαιη νίκη πάντως.

Ο Maia έσκισε αλλά θά ήθελα να δώ ένα τελείωμα με sub.

Penn vs Edgar, είδα μόνο τον τελευταίο γύρο δεν έβρισκα τους υπόλοιπους. Τώρα το έχω κατεβάσει όλο, και θα το δώ. Απο όσο είδα ο Penn στον 5ο ήταν εντεώς gassed out, και ο Edgar χόρευε γύρο του ακούραστος. Από κάτι στιγμιότυπα κατάλαβα οτι τον νίκησε σε όλα τα επίπεδα.

Assurance είπε...

Ενταξει τωρα το ειδα καλα. Ο Edgar καθάρισε fair and square. Cardio και FOOTWORK απο άλλο πλανήτη.

Παπαδογιάννης είπε...

Πως να ξεφτιλίσετε το ΜΜΑ: http://thepiratebay.org/torrent/5500153/Never_Surrender.2009.DVDRip.XVid.AC3(5.1).SWESUB.avi

Παπαδογιάννης είπε...

Αδερφέ δεν ξέρω αν πρόλαβες να δείς το Ultimate Fight Night 22 αλλα ο Palhares έδειξε πόσο βρωμόσκυλο είναι. Ξηγήθηκε ο Nate, πληρώθηκα κιόλας και το ευχαριστήθηκα διπλά.

Παπαδογιάννης είπε...

Επίσης έχω να ενημερώσω πως αφού είδε κι αποειδε ο BJ Penn στο lightweight ξαναγυρνάει στο welterweight (σήμερα επισημοποιήθηκε) για το Matt Hughes - BJ Penn 3 στο UFC 123 που έχει και Rampage Jackson - Lyoto Machida

Assurance είπε...

Ειδα τον Palhares με τον "Great". Πολύ το υχαριστήθηκα φίλε. Ο Pal είναι γνωστός βρωμύλος. Καλά το σκηνικό ήταν για πολλά γέλια, πέφτει κάτω όλο αυτο αυτοπεποίθηση για leglock και ο Marq σηκώθηκε αβίαστα λές πάει για βουτιά στη πισίνα. Ο άλλος αγνοώντας οτι βρίσκεται σε κλουβί πάει να πιάσει κουβέντα με τον ref και παρτα!!!!!! Πάντως μαγγιά του Marquard, λέει έκανε τρελό ζέσταμα επίτηδες ώστε να γίνει μούσκεμα στοπν ιδρώτα.

Αυτός ο Edgar πάντως θα ρίξει πολύ το ενδιαφέρον του lightweight. Καλό το footwork και η ταχύτητα, αλλά ο κόσμος διψάει για θέαμα. Me ton Πενν ήξερες οτι θα δείς ματσάρα. Τωρα με Edgar και Maynard, ψιλοξενερώνω. Δε φταίνε βέβαια αυτοί, οι κανόνες είναι κανόνες, έτσι είναι το παιχνίδι, και οι δύο τους κερδίζουν άξια. Αλλά και το θέαμα είναι θέαμα.

Ο Penn πάντως δε μπορεί να τα βάλει με St Pierre. Τελευταία φορά τις έφαγε πολύ άσχημα. Θα ήθελα να τον δώ πάντως με μερικά ονόματα στο welterweight. Θελω να τον δώ σε standup fight με Hardy και Koscheck.

Διάβασα πριν καμιά ώρα οτι τραυματίστηκε ο Crocop και μπορεί να μη παίξει την άλλη βδομάδα. Αν είναι αλήθεια ξεμένουν απο main event. Ελπίζω να ήταν μούφα το δημοσίευμα.

Assurance είπε...

Πάει το rematch του Sonnen με τον Silva. Τον τσακώσανε ντοπέ μετά το UFC 117, και το επιβεβαιώσανε σήμερα.
Κρίμα...

Παπαδογιάννης είπε...

Τελικά ανακοίνωσαν πως ο Vitor Belfort θα παίξει αντί του Sonnen. Περιμένω το 119 αύριο. Δεν ξέρω αν είδες καθόλου απο το καινούριο Ultimate Fighter. Για κλωτσές
όλοι

Παπαδογιάννης είπε...

Για άλλη μια φορά είδαμε πόσο μαλάκες έιναι οι διαιτητές!

Assurance είπε...

ελα φίλος,

σορρυ είχα μείνει απο υπολογιστή για 3 βδομάδες. Για ποιον αγώνα το λές?

Nogueira vs Bader?

Παπαδογιάννης είπε...

Για το Dunham Vs Sherk. Το δες?

Assurance είπε...

Ναι το είδα. Και γω το ίδιο σκεφτόμουν. Σώνει και καλά να κερδίσει νο πρώην πρωταθλητής. Αυτά τα split decision είναι επικίνδυνα. Ένας να κάνει τη μαλακία πάει στραβά το αποτέλεσμα.Και γώ δε βλέπω λόγο για να κερδίσει ο Sherk αυτό τον αγώνα.

Τώρα έβλεπα Ζαμπίδη στον ημιτελικό Κ-1 WorldMax. Είναι τρελός, νίκησε τον Μαροκινό με 4 knockdowns. Έπεσε και αυτός μία φορά knock down. Πάει στους τελικούς.

Παπαδογιάννης είπε...

Ρε τι κακο τον βρηκε τον hardy μεσα στο σπιτι του

Assurance είπε...

Ο Hardy έπεσε για ύπνο. Εκεί που ξάπλωσε κάτω και πάει ο Condit και του ρίχνει και άλλες 2, τον λυπήθηκα. Λέει ο Condit , αν προλαβαίνει να κάνει τόσες δηλώσεις πριν τον αγώνα ο Hardy τότε πότε προπονείται?

Και ο Hathaway που είχε σκίσει με ευκολία τον Sanchez έφαγε της χρονιάς του με τον Pyle. Στο τέλος του 1ου τον είχε βιδωμένο στο πάτωμα και του έριχνε της χρονιάς του.

Τον Kongo δε τον βλέπω καλά. Έπρεπε να τον τελειώσει τον άλλο στον 3ο γύρο που τα είχε φτύσει. O Kongko είχε ακόμα λίγο cardio να δώσει, έπρεπε να γκαζώσει.


Άντε την άλλη βδομάδα έχουμε την Αποκαθήλωση του ψεύτικου. Πλάκα-πλάκα αν κερδίσει τον VelasqueZ (δίκαια), θα γίνω επίσημα οπαδός Lesnar!!!!