Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Strikeforce: Fedor Emelianenko vs Fabricio Werdum (The Fall)


Το περασμένο Σάββατο είδαμε τη πτώση του Αυτοκράτορα των Μικτών Πολεμικών Τεχνών. Σε έναν αγώνα που πολλοί θεωρούσαν περίπατο για τον Fedor, ο πολλάκις πρωταθλητής βαρέων βαρών Ευρώπης σε Judo, Sambo, και είδωλο του MMA βίωσε την ήττα απο τον 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητη βαρέων βαρών Brazilian Jiu Jitsu, Fabricio Werdum. Στο 1ο λεπτό του πρώτου γύρου ο Βραζιλιάνος κατάφερε αυτό που 34 άλλοι μαχητές είχαν αποτύχει να κάνουν στο παρελθόν. Και το έκανε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο. Συνδιασμός Triangle Choke και Armbar. Καθώς προσπαθείς να ξεφύγεις απο τον πνιγμό κινδυνέυεις να σπάσεις το χέρι σου.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο μαχήτές ενεπλάκησαν σε μία βροχή από hooks στην οποία ο Ρώσος βγήκε νικητής ρίχνοντας knock down τον Βραζιλιάνο. Με το σύνηθες επιθετικό του στύλ, έπεσε πάνω στον αντίπαλό του για ground and pound. Εκεί πιάστηκε σε armbar απο το οποίο ξέφυγε, αλλά αντί να σηκωθεί επιχείρησε να συνεχίσει το χτύπημα και ξαναπιάστηκε απο τον Βραζιλάνο σε triangle choke με armbar. Ο Εmelianenko προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά το χρώμα του κεφαλιού του είχε ήδη αλλάξει σε κόκκινο. Ο αήτητος για 10 χρόνια θεός του ΜΜΑ παραδόθηκε.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα έδειξε οτι η ρίζα της επιτυχίας του ήταν οτι ποτέ δε θεώρησε τον εαυτό του τόσο μεγάλο όσο όλοι οι οπαδοί του αθλήματος τον νόμιζαν:

"The one who doesn't fall never stands up. It happened that people made me an idol. But everybody loses. I'm just a human being. And if it's God's will next fight, I'll win."

Η νίκη αυτή έρχεται να διαψέυσει τον κανόνα οτι για να πετύχεις στο ΜΜΑ πρέπει να είσαι "all round" (καλός στο stand-up κάλός και στο ground). Ο Werdum ήξερε και δήλωνε εξ αρχής οτι οι ελπίδες του για νίκη είναι στη τέχνη που θεωρεί ψωμοτύρι του, και αυτό είναι το brazilian jiu jitsu. Ετσι και έγινε. Tο σοκαριστικό είναι οτι και άλλοι προσπάθησαν με τα ίδια μέσα στο παρελθόν, δηλαδή έναν πολύ καλό ground game, αλλά απέτυχαν (Ricardo Arona, Minotauro Nogueira x 2 και μαζί τους o χρυσός ολυμπιονίκης Judo Naoya Ogawa).

O Werdum έδειξε την ανδρεία του προσφέροντας ρεβάνς στον Ρώσο πρίν καν αυτός να τη ζητήσει , ακόμη και στη Ρωσία!!! Τέλος, πρόσθεσε οτι ακόμη και αν τον έχει πλέον νικήσει εξακολουθεί να τον θεωρεί τον κορυφαίο του κόσμου. Επόμενη στάση πάντως για τον Βραζιλιάνο μάλλον είναι αγώνας τίτλου με τον Overeem, τον οποίο έχει κερδίσει στο παρελθόν.

Στη υπόλοιπη κάρτα ο Cung Le, συνέχισε και τέλειωσε αυτό που δεν κατάφερε στον προηγούμενό του αγώνα με τον Scott Smith. Spinning back kick στα πλευρά και o Smith έπεσε κάτω σφαδάζοντας. Η Cris Cyborg διαμέλισσε την Jan Finney για δύο γύρους ώσπου ο διαιτητής επενέβει και σταμάτησε τον αγώνα. Τέλος, σε έναν πολύ καλό lightweight αγώνα o Josh Thomson νίκησε με rare naked choke submission τον Pat Healy.

Μία πολύ καλή κάρτα που μου άφησε μία πολύ πικρή γεύση στο στόμα.

14 σχόλια:

Παπαδογιάννης είπε...

'Αργησα πολύ να το κατεβάσω για να το δώ. Και δεν ξέρω αν το έκανα και επίτηδες. Κάπου έξω ήμουν ξημερώματα και μπήκα απο το κινητό στο twitter να δω καμια μαλακία να περάσει η ώρα. Ο Junior Dos Santos χαλούσε τον κόσμο. Ο Shogun έγραφε συγχαριτηρια σε αγγλικά και βραζιλιάνικα. Ο Rashad Εvans ρωτούσε τι έγινε... Ρε έχασε ο Fedor?

Πολύ κακός τρόπος να μάθεις τέτοια νέα. H αλήθεια είναι πως ήταν ο μοναδικός τρόπος να χάσει και του Werdum του έκατσε. 9 στις 10 θα ξαναέχανε αλλα τον παραδέχτηκα με την συμπεριφορά του. Για τον Fedor τι να πείς...

Μου άρεσε πολυ το Thomson - Healey. Μετά σκεφτόμουν αν η Cyborg είναι οτι πρέπει για αντίπαλος κάποιον σαν τον Κenny Florian αλλα απο την άλλη σαν να φάνηκε πως ότι και να κάνουν, υστερούν σε δύναμη.

Περιμένω να με φτιάξει το 116 μεθάυριο. Ο απαράδεκτος Heavyweight Champion με 5 αγώνες ΜΜΑ είναι έτοιμος για αποκαθήλωση. Ο πούστης ο Leben κατεβαίνει στη 2η μάχη του σε διάστημα 2 βδομάδων και πιστεύω πως δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Chris Lytle & Matt Brown είναι πάντα δυναμικοί και προσφέρουν θέαμα ενώ ελπίζω και ο Γιωργάρας να τον φάει τον κοντό Pellegrino.

Πουλ Πουλ είπε...

Εννοεις πικρα απο χαλασμένο πασατέμπο στο βάθος της γλώσσας η μια πιο mild πικρα απο martini rosso?(αυτο το κοκκινο πραμα που ξεμενει σε κάθε κάβα τελευταίο αλλα πουκάποια στιγμή τοπίνεις γιατί σου έχουν τελειώσει όλα τα ξίδια?)

Assurance είπε...

@Poul: πίκρα σα να πίνεις το κατακάθι του ελληνικού καφέ μέσα στο οποίο μόλις έχεσε ο Πάγκαλος μετά απο 3 κιλά προβατίνα.

@Παπαδογιάννης: Τον είδα τον αγώνα 15 φορές για να το χωνέψω. O Fedor έκανε μεγάλο σφάλμα να πάει στο έδαφος στο 1ο λεπτό, πρίν ιδρώσει. Αν δεν έχεις στάλα ιδρώτα δε ξεφεύγεις απο τα πλοκάμια του jiu jitsu master. Εύχομαι να επανέλθει. Τον βλέπω ή για rematch ή για τον Antonio Silva στο επόμενο. Παραμένει κορυφαίος για μένα, απλά έκανε ένα τραγικό σφάλμα και έμεινε στάσιμος για 1 δευτερόλεπτο, αρκετό για να τον γραπώσει ο Werdum. Αν το καλοσκεφτείς ήταν ένας αγώνας διαφήμιση για το brazilian jiu jitsu. Ο Dana White έγραψε αμέσως ένα smiley στο twiter του. Και στις δηλώσεις του είπε αμέσως oti το έχω πεί οτι έχουμε τουλάχιστον 10 heabvyweights στο UFC που μπορούν να τον νικήσουν. Μεγάλος μαλάκας. Προκλητικός!!!!!

Μεθαύριο, υποστηρίζω Carwin. Ημουν με Brock αλλά με αυτά που ακούω... Είπε ο Carwin οτι αφιερώνει τον αγώνα στο camp Fedor. Ο Brock λέει "Fedor is the greatest champion in his own little world". Αυτά ακούω και συφιλιάζομαι.

War Carwin!!!

Ανώνυμος είπε...

UFC 116... ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ... BROCK LESNAR!

Assurance είπε...

Τι στο διαλο έπαθε ο Carwin? Στο 2ο γύρο δε μπορούσε να πάρει τα πόδια του! Καλώς ο Lesnar στο 2ο γύρο, αλλά στο 1ο τα χρειάστηκε. Τον βοήθησε και ο διαιτητής που δε το σταμάτησε (αν και καλά έκανε).

Ανώνυμος είπε...

ο Carwin... απλα εμεινε απο οξυγονο και απεκτησε κραμπες... (τα πολλα κιλα που ειχε παρει... φουσκες ηταν) μπραβο στον Lesnar!

Παπαδογιάννης είπε...

Ειδες 116? Αν οχι κατεβασε και τα preliminary οπωςδηποτε

Assurance είπε...

Ελα, ειδα το 116 αλλα όχι τα prelim ακομα. O Carwin δεν είχε τη φυσική κατάσταση που χρειαζόταν πάντως. Μαλλον ο Velasquez θα στρώσει τη δουλειά.

Παπαδογιάννης είπε...

Κι εγω πιστευω πως ο velasquez θα τονε ρημαξει. Απιστευτοι οι Bonnar & Leben

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδογιάννης είπε... ο velasquez θα τονε ρημαξει... μαλλον πλακα κανετε!!! ο μισος ειναι απο τον Lesnar...!

Assurance είπε...

Ενταξει ο ογκος δεν είναι το πάν. Στο boxing ο Velasquez είναι νομίζω ανώτερος. O Lesnar μόλις έφαγε το 1ο uppercut από τον Carwin, καλύφθηκε και για ένα γύρο έτρωγε το ξύλο της αρκούδας. Σε αντίστοιχη περίπτωση ο Velasquez είχε φάει 2 μπουκέτα απο τον Gonzaga, είχε ματώσει η μούρη του, και παρόλα αυτά δε μάσησε. Επίσης, ο Velasquez έχει αποδείξει οτι έχει cardio (εχει πάει και σε 3 γύρους). Συν οτι είναι και αυτός παλαιστής οπότε έχει καλό takedown defense. Γενικά, νομίζω θα είναι μεγαλύτερο τεστ για τον Lesnar από οτι ήταν ο Carwin. Τώρα αν γίνει και αυτό, και τον διαλύσει ο Lesnar, τί να πώ. Τότε άξιος, και θα πρέπει να το χωνέψει ο κόσμος οτι ο Lesnar είναι πλέον πολύ μεγάλη δύναμη στο ΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στο boxing μπορει να ειναι ανωτερος οπως και πολλοι αλλοι... αλλα εδω μιλαμε για mma... για χαζο τον εχεις... προσεξε το βιντεο... εαν κλεισει τα χερια του καλυπτει ολο το προσωπο του... πολλες μπουνιες του Carwin τον βρηκαν στα τεραστια απο μυς χερια του lesnar!

Assurance είπε...

UFC 121 October, Anaheim California, Cain vs Brock. Και ο νικητής με Junior Dos Santos. Τα καλύτερα έρχονται. Δεν αμφισβητώ πάντως τον Lesnar, o ανθρωπος έχει ρεκόρντ 110 αγώνες πάλης πριν το wwe, και έχει κερδίσει τους 106, ή κάτι τέτοιο.

Assurance είπε...

Ειδα και τα prelims UFC 116. Ο Petruzzeli πρέπει να μείνει στο UFC. Ηταν γαμώ τα fights.